
مدیاتک بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده پردازندههای موبایل، از تراشه پنججی جدید به نام Dimensity 9000 در کنفرانس خود رونمایی کرد. این اولین تراشه TSMC در جهان است که مبتنی بر فرآیند 4 نانومتری است و انتظار می رود علاوه بر بهبود عملکرد، مصرف انرژی را کاهش دهد. تراشه پرچمدار جدید مدیاتک که قابلیت اتصال به شبکه های پنج گیگاهرتزی زیر 5 گیگاهرتز را نیز دارد، اولین پردازنده گوشی هوشمندی است که از هسته Cortex-X2 با فرکانس 3.05 گیگاهرتز استفاده می کند و همچنین اولین تراشه موبایل در جهان است. با پشتیبانی بلوتوث 5.3. .
مدیاتک از ترکیب 1 + 3 + 4 برای هسته های Dimension 9000 استفاده می کند، این بدان معناست که علاوه بر هسته قدرتمند Cortex-X2، سه هسته Cortex-A710 با سرعت 2.85 گیگاهرتز و مجموعه ای از چهار هسته Cortex A510 با هسته کم قدرت کلاک 1.8 گیگاهرتز این تراشه از رم LPDDR5x با حداکثر سرعت 7500 مگابیت بر ثانیه در گوشی های هوشمند پشتیبانی می کند. همچنین دارای 14 مگابایت حافظه نهان است که به گفته مدیاتک عملکرد را تا 7 درصد و پهنای باند را تا 25 درصد در مقایسه با 8 مگابایت بهبود می بخشد. علاوه بر این، گفته میشود که Dimensity 9000 در تستهای اولیه Geekbench از تراشه پرچمدار فعلی در دنیای اندروید (احتمالاً اشاره به اسنپدراگون 888) پیشی گرفته و نتیجهای شبیه به «پرچمدار 2021» کسب کرده است، که ممکن است اشاره غیرمستقیم باشد. اپل جدیدترین پردازنده موبایل است. این بدان معناست که A15 Bionic است.
پردازنده گرافیکی جدید Mali-G710 با 10 هسته پردازشی برای پردازش گرافیکی در Dimension 9000 استفاده می شود و جالب اینجاست که امکان استفاده از فناوری Ray Tracing نیز فراهم شده است تا بازی سازان موبایل بتوانند گرافیکی قابل رقابت با عناوین کنسولی و رایانه ای تولید کنند.
همانطور که در ابتدا گفتیم، مدیاتک اتصال بی سیم خود را نیز در این مدل پردازنده جدید به روز کرده و برای اولین بار فناوری بلوتوث 5.3 را به دنیای گوشی های هوشمند معرفی کرده است. Dimension 9000 همچنین از Wi-Fi 6E 2 × 2 پشتیبانی می کند، مجهز به فناوری صدای استریو بی سیم Dual-Link True است و کاملاً با استاندارد جدید Beidou III-B1C GNSS سازگار است.
پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) Dimension 9000 از نظر تئوری می تواند ویدیوهای 4K HDR را از طریق سه دوربین به طور همزمان ضبط کند. مدیاتک توضیح می دهد که با استفاده از این تراشه قدرتمند، گوشی های هوشمند قادر خواهند بود نوردهی را از طریق سه دوربین به طور همزمان و پس از عبور از هر یک از آنها از یکی از سه ISP موجود و پردازش مجموعا 270 فریم از خروجی ویدیوی 18 بیتی 4K HDR ارائه دهند. پردازشگر تصویر این تراشه از سنسورهای دوربین تا 320 مگاپیکسل نیز پشتیبانی می کند.
مودم 5G همچنین با استاندارد 3GPP Release-16 مطابقت دارد و اگرچه هنوز قادر به اتصال به شبکه های موج میلی متری نیست، اما می تواند در شبکه های زیر 6 گیگاهرتز با حداکثر سرعت دانلود 7 گیگابیت بر ثانیه کار کند. همچنین این تنها مودم گوشی هوشمندی است که از سوئیچینگ R16 UL Tx برای اتصالات مبتنی بر SUL و NR UL-CA پشتیبانی می کند. در نهایت، مودم FiveG تعبیه شده در Dimension 9000 مصرف انرژی را در حالت فعال و آماده به کار به شدت کاهش می دهد.
APU یا دستگاه جدید پردازش هوش مصنوعی به کار رفته در این تراشه تا 4 برابر بهتر از نسل قبلی عمل می کند و تست ETHZ را که معیاری برای سنجش قدرت هوش مصنوعی است، اجرا می کند. به گفته مدیاتک، Dimensity 9000 16 درصد بهتر از تراشه Google Tensor در زمینه هوش مصنوعی است.
هنوز زمان دقیقی برای عرضه Dimension 9000 اعلام نشده است، اما مدیاتک می گوید اولین گوشی های مبتنی بر این تراشه از پایان سه ماهه اول سال 2022 وارد بازار جهانی خواهند شد.