منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • سامسونگ حافظه گرافیکی GDDR7 را معرفی کرد. سرعت بیشتر و مصرف برق کمتر

سامسونگ حافظه گرافیکی GDDR7 را معرفی کرد. سرعت بیشتر و مصرف برق کمتر

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
GDDR7

تقریبا یک سال پیش در این زمان بود که سامسونگ فناوری حافظه گرافیکی GDDR6 را با قابلیت انتقال داده با سرعت 24 گیگابیت بر ثانیه در هر پین معرفی کرد. حال این شرکت کره ای طراحی نسل بعدی این نوع رم های گرافیکی با نام GDDR7 را به پایان رسانده و قصد دارد انقلابی در گرافیک کامپیوتری ایجاد کند.

همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، سرعت انتقال داده GDDR7 نسبت به نسل قبلی بهبود یافته است و اکنون به 32 گیگابیت بر ثانیه در هر پین رسیده است که در مجموع 1.5 ترابایت بر ثانیه است. این افزایش 40 درصدی در مقایسه با 1.1 ترابایت بر ثانیه است که GDDR6 ارائه می دهد.

این افزایش سرعت با اتخاذ مدولاسیون دامنه پالس 3 سطحی (PAM3) به دست می آید. البته PAM3 فناوری جدیدی نیست و به عنوان مثال در USB4 و Thunderbolt 5 نیز استفاده می شود. علاوه بر این، رم گرافیکی GDDR6X مورد استفاده در کارت هایی مانند Nvidia RTX 3090 و RTX 4090 نیز از استاندارد PAM4 استفاده می کند.

در هر صورت، GDDR7 علاوه بر سریع‌تر بودن نسبت به قبل، 20 درصد انرژی کمتری نیز مصرف می‌کند، به این معنی که در آینده می‌توانیم انتظار پردازنده‌های گرافیکی بسیار کارآمدتری را داشته باشیم. سامسونگ همچنین نسخه ولتاژ عملیاتی پایین GDDR7 را توسعه داده است که برای استفاده در دستگاه هایی با منابع انرژی محدودتر مانند لپ تاپ ها در نظر گرفته شده است.

GDDR7

این شرکت راه حل جدیدی برای مقابله با گرمای تولید شده ارائه کرده است. ترکیب قالب‌گیری اپوکسی (EMC) که تراشه‌های رم را می‌پوشاند، 70 درصد مقاومت حرارتی کمتری نسبت به EMC مورد استفاده در بسته‌های GDDR6 دارد، بنابراین می‌تواند گرمای بیشتری را سریع‌تر دفع کند.

طبق برنامه‌ریزی‌ها، سامسونگ نمونه‌های GDDR7 را در پایان سال 2023 به مشتریان اصلی خود تحویل می‌دهد تا بتوانند بر روی دستگاه‌های مبتنی بر این نوع حافظه گرافیکی کار کنند.

GDDR7 نوید بهبود قابل توجهی را در زمینه گرافیک های یارانه ای می دهد و افزایش سرعت در کنار کاهش مصرف این رم های گرافیکی می تواند خروجی دستگاه هایی مانند رایانه های شخصی، لپ تاپ ها، تبلت ها یا حتی گوشی های هوشمند را در آینده بهبود بخشد. با این حال، باید منتظر ماند و دید که این فناوری جدید چه زمانی وارد بازار می شود و به طور گسترده در دسترس کاربران نهایی قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما برای عموم منتشر نخواهد شد.