
دیروز کوالکام پردازنده موبایل پرچمدار خود با نام اسنپدراگون 8 نسل 1 را معرفی کرد و امروز شاهد معرفی دیگر پلتفرم های این شرکت هستیم. به عنوان مثال، دو تراشه جدید برای لپتاپهای ویندوز مبتنی بر ARM وجود دارد، یکی برای پرچمداران رده بالا و دیگری برای دستگاههای مقرون به صرفهتر که دارای اتصال 5G نیز هستند. با دی جی همراه باشید
Snapdragon 8cx سومین نسل از تراشه های پیشرو Qualcomm برای رایانه های ویندوزی است. جزئیات سخت افزاری این تراشه به طور کامل فاش نشده است، بنابراین نمی دانیم که پردازنده آن دقیقا چند هسته دارد. البته می دانیم که این یک چیپست 5 نانومتری (اولین چیپست در جهان برای دستگاه های ویندوزی) است، در حالی که هر دو مدل نسل قبلی 8cx تراشه های 7 نانومتری بودند.
کوالکام همچنین فاش کرد که تراشه جدید عملکرد را تا 85 درصد نسبت به نسل قبلی خود بهبود می بخشد و همچنین 60 درصد عملکرد بهتری در GPU ارائه می دهد. همچنین پردازنده عصبی (NPU) ارتقا یافته و اکنون قادر است بیش از 29 تریلیون عملیات در ثانیه (TOPS) انجام دهد که سه برابر ظرفیت نسل قبلی است.
و نکته جالب این است که همه اینها با کاهش مصرف برق همراه است. کوالکام می گوید تراشه جدید این شرکت می تواند در طراحی های بدون فن نیز استفاده شود و به خنک کننده زیادی نیاز ندارد. البته تراشه های قبلی نیز همین توانایی را داشتند و باید دید مدل جدید از نظر ثبات عملکرد چگونه خواهد بود. کوالکام نیز به دلیل استفاده از پردازنده جدید خود، عمر باتری چند روزه خود را به رخ می کشد، اما باید در نظر داشت که این امر به طور مستقیم به طراحی هر لپ تاپ و باتری آن بستگی دارد.
نسل سوم اسنپدراگون 8cx پیشرفت های زیادی را در تراشه های گوشی های هوشمند از جمله مودم های پیشرفته به ارمغان می آورد. کوالکام به تولیدکنندگان لپتاپ در هنگام اتصال به شبکههای 5G آزادی عمل زیادی داده است و گزینههای مختلفی را به آنها ارائه میدهد. بهترین مودم قابل استفاده با این تراشه X65 است که می تواند تا 10 گیگابیت بر ثانیه سرعت دانلود داشته باشد. X55 کمی قدیمی تر با سرعت 7.5 گیگابیت بر ثانیه و X62 با حداکثر سرعت 4.4 گیگابیت در ثانیه در دسترس خواهند بود. اتصالات محلی همچنین شامل Wi-Fi 6 و فناوری جدیدتر Wi-Fi 6E است.
ویژگی های دیگری مانند حذف هوش مصنوعی و کاهش نویز در اسنپدراگون 8cx وجود دارد و در واقع اینجاست که پردازنده عصبی منحصر به فرد و قدرتمند آن وارد عمل می شود. علاوه بر این، این تراشه می تواند چندین دوربین را پشتیبانی کند. به عنوان مثال، می تواند تصاویر دوربین جلو و عقب را به طور همزمان به اشتراک بگذارد. کوالکام ظاهراً به دلیل شیوع جهانی بیماری کرون، اهمیت زیادی به یادگیری کار و خانه در این نسل از پردازنده ها داده است.
Snapdragon + 7c نسل سوم تراشه دیگری است که برای لپ تاپ های ویندوزی مقرون به صرفه طراحی شده است. این پردازنده مبتنی بر فرآیند 6 نانومتری است (تراشه نسل دوم 7c یک تراشه 8 نانومتری بود) و دارای شکاف های عملکردی بزرگی است. به بیان دقیق تر، عملکرد پردازنده 60 درصد و GPU 70 درصد بهبود یافته است. همچنین لازم به ذکر است که کوالکام مقایسه مستقیمی بین 8cx و + 7c انجام نداده است. این پردازنده گرافیکی 6.5 تریلیون عملیات در ثانیه را برای هوش مصنوعی (AI) فراهم می کند که نسبت به نسل قبلی 5 تریلیون عملیات در ثانیه پیشرفتی جزئی دارد.
اتصالات بی سیم نیز بهبود یافته اند و این بار شاهد اضافه شدن پشتیبانی 5G هستیم. نسل سوم Snapdragon + 7c با مودم X53 خود می تواند سرعت دانلود تا 3.7 گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. این تراشه همچنین از اتصال وای فای 6E با حداکثر سرعت 2.9 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
نسل دوم اسنپدراگون 7c فقط از 4G پشتیبانی میکرد، اما کوالکام به این نتیجه رسید که ارائه یک اتصال سریع و مدرن حتی برای لپتاپهای سطح پایه نیز بسیار مهم است. بنابراین او به استفاده از مودم 5G روی آورد. علاوه بر تمام موارد ذکر شده، تراشه های ویندوز جدید کوالکام پیشرفت های خوبی در زمینه صدا و امنیت نیز دارند.
به گفته کوالکام، اولین لپتاپهای مبتنی بر ویندوز 11 با تراشه اسنپدراگون 8cx از نسل سوم و تراشه نسل سوم + 7c در نیمه اول سال 2022 وارد بازار خواهند شد.