
کوالکام امروز از تراشه های جدید اسنپدراگون خود رونمایی کرد. دو تا از این تراشههای میانرده کاملاً جدید هستند و دو تا از تراشههای موجود نسخههای مثبت هستند. تمرکز اصلی این تراشه های پردازشی جدید بر روی اتصال 5G است، اگرچه یکی از مدل ها منحصراً برای استفاده در تلفن های 4G طراحی شده است. همچنین سه تراشه از این چهار تراشه 6 نانومتری هستند اما نسبت به مدل های رده بالا بسیار ارزان تر هستند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا مشخصات چهار مدل را به صورت جداگانه مشاهده کنید.
اسنپدراگون 778 جی پلاس
(+ Snapdragon 778G)
اسنپدراگون 778G اصلی یکی از محبوب ترین تراشه های میان رده در بازار است، بنابراین انتظار می رود نسخه پلاس با استقبال بسیار خوبی مواجه شود. Snapdragon 778 GPlus مانند مدل فعلی مبتنی بر فرآیند 6 نانومتری است، اما این بار با تغییراتی برای ارائه سرعت ساعت بالاتر.
هسته Kryo 670 Prime اکنون با فرکانس 2.5 گیگاهرتز (در حال حاضر 2.4 گیگاهرتز) کار می کند. علاوه بر این، پردازنده گرافیکی Adreno 642L بهبود یافته است که نویدبخش بهبود عملکرد 20 درصدی است. بقیه موارد قبلا تغییر نکرده و همچنان از مودم X53 5G با سرعت دانلود 3.7 گیگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 1.6 گیگابیت بر ثانیه، پردازنده سیگنال تصویر سه گانه (Spectra 570L) و … استفاده می کند.
اسنپدراگون 695
(اسنپدراگون 695)
اسنپدراگون 695 یک مدل کاملا جدید و نسل جدیدتر اسنپدراگون 690 است. این بار پشتیبانی از شبکه های FiveG با امواج میلی متری اضافه شده است که در 690 وجود ندارد. افزودن این یک ویژگی می تواند فروش و محبوبیت این تراشه میانی را در بازارها افزایش دهد. که شبکه های FiveG را توسعه می دهند. البته شاهد بهبود عملکرد اسنپدراگون 695 نیز هستیم.
عملکرد پردازنده یا CPU اصلی در اسنپدراگون 695 15 درصد و عملکرد پردازنده گرافیکی (GPU) 30 درصد بهبود یافته است. این ارتقا عملکرد با استفاده از هسته های جدیدتر Kryo 660 به جای Kryo 560 و Adreno 619 GPU به جای Adreno 619L به دست می آید.
یکی دیگر از تغییرات بزرگی که در اسنپدراگون 695 شاهد آن هستیم، تغییر معماری از 8 نانومتر به 6 نانومتر است که می تواند از نظر مصرف انرژی بسیار کارآمد باشد.
اسنپدراگون 680
(اسنپدراگون 680)
در مورد اسنپدراگون 680، وضعیت کمی آشفته است و در همه زمینه ها یکسان نیست. این مدل از مودم 4G LTE استفاده می کند و برای استفاده در مناطقی که کانکتور FiveG ندارند مناسب خواهد بود. در واقع اسنپدراگون 680 ترکیبی از ویژگی های قدیمی و جدید تراشه های کوالکام را ارائه می دهد.
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که اسنپدراگون 680 نیز مانند دو مدل قبلی با فرآیندی 6 نانومتری ساخته شده است. با این حال، از هسته های پردازنده Kryo 265 استفاده می کند که احتمالاً نسخه بهبود یافته Kryo 260 است که اخیراً در اسنپدراگون 662 (تراشه 11 نانومتری) دیده ایم. پردازنده گرافیکی همان Adreno 610 است.
یکی دیگر از پیشرفت هایی که اسنپدراگون 680 به آن دست یافته، استفاده از پردازنده تصویر سه گانه Spectra 346 یا ISP است. ISP های سه گانه در میان تراشه های میان رده بسیار نادر هستند و استفاده از این ویژگی یک مزیت بزرگ برای اسنپدراگون 680 است. این نوع پردازنده های سیگنال تصویر به تراشه اجازه می دهد تا داده های تصویری را از سه دوربین مجزا به طور همزمان دریافت و پردازش کند.
اسنپدراگون 480 پلاس
(+ Snapdragon 480)
اسنپدراگون 480 اصلی، اولین تراشه از سری 400 کوالکام، مجهز به مودم FiveG بود که باعث میشود در گوشیهای اقتصادیتر FiveG بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. مدل پلاس این تراشه که امروز معرفی شد تقریبا مشابه تراشه اصلی است که باعث افزایش سرعت کار می شود.
اسنپدراگون 480 پلاس همچنان مبتنی بر فرآیند 8 نانومتری است و از هسته های نسبتا قدیمی Kryo 460 و پردازنده های گرافیکی Adreno 619 استفاده می کند، البته فرکانس پردازنده اصلی (CPU) در این مدل به 2.2 گیگاهرتز (از 2.0 گیگاهرتز در مدل اصلی) رسیده است. و پردازنده گرافیکی (GPU) نیز سریعتر است.
این تراشه قادر به پشتیبانی از مانیتورهای Full HD Plus با نرخ تازه سازی 120 هرتز است، در حالی که اسنپدراگون 680 معمولی می تواند تنها تا 90 هرتز از نرخ تازه سازی پشتیبانی کند. اتصال نسل بعدی یکی دیگر از موارد اضافه شده به اسنپدراگون 480 پلاس است و مودم X51 استفاده شده در آن از شبکه های 6 گیگاهرتز و 5 مگاهرتز GW پشتیبانی می کند.
بیشتر بخوانید:
- تفاوت بین شبکه های پنج جی مستقل (SA) و مستقل (NSA) چیست؟
برای ارزیابی بهتر باید منتظر نتیجه تست های عملی باشیم اما با توجه به مشخصات به نظر می رسد اسنپدراگون 680 انرژی بیشتری مصرف کند در حالی که مدل 480 پلاس سرعت بیشتری ارائه می کند. البته قیمت هر یک از این تراشه ها نیز تاثیر بسزایی در محبوبیت آن ها در میان سازندگان گوشی های هوشمند خواهد داشت.
هنوز مشخص نیست اولین دستگاه های مجهز به این تراشه های جدید چه زمانی وارد بازار می شوند، اما از آنجایی که مدل های پلاس کم و بیش سخت افزاری مشابه با مدل های فعلی دارند، انتظار می رود که سازندگان بتوانند خطوط تولید خود را سریعتر تطبیق دهند. به عنوان مثال، نسخه جهانی که در حال حاضر از اسنپدراگون 480 در گوشی های نوکیا استفاده می کند، نیز برای استفاده از اسنپدراگون 480 پلاس ابراز علاقه کرده است.